Sport

Förbundet: Då startar seriespelet

Fotboll Artikeln publicerades

Svenska Fotbollförbundet har redan bestämt att division 2 och 3 för herrar samt division 1 damer kommer att spelas som enkelserier.

Nu har de dessutom spikat ett startdatum.

Detta är givetvis förutsatt att Folkhälsomyndigheten, och regeringen, ger tummen upp.

Den nya årsplanen säger att spelstarten kommer ske helgen 13–14 juni.

”Svenskan” meddelar också att kvalet till division 2 och division 3 herrar samt elitettan genomförs helgerna efter serieslut, helt i enlighet med ordinarie årsplan.

Vi bjuds även på en ny kvalvariant: ”Den nya kvalmetoden där lag 13 i Ettan Södra och Ettan Norra möts i dubbelmöten om en plats i Ettan 2021, och de sex tvåorna i division 2 herrar gör upp om en plats i Ettan 2021 innebär att lagen från division 2 som ska kvala till Ettan kan påbörja sitt kval direkt efter serieslut och att de inte behöver vänta i ett antal veckor på att Ettanserierna ska spelas färdigt.”

Förbundet slänger även in en brasklapp: ”Allt det ovan meddelade kan komma att behöva omprövas om utvecklingen kring smittspridningen i samhället förändras negativt.”

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.