Slut: Mjällby vinner superettan – Varberg följer med till allsvenskan

Mjällby AIF vinner superettan 2019.
Med sig till allsvenskan får laget även bottentippade Varberg.
Detta efter 1–1 (1–1) på söndagen.
Fotboll • Publicerad 3 november 2019

David Löfquist gjorde 0–1 redan i den femte minuten men Varberg åt sig in i matchen och kvitterade efter hörna i den 24:e matchminuten.

Några chanser åt båda håll men i den andra halvleken var båda lagen nöjda med resultatet, Mjällby vinner därmed superettan, Varberg blir tvåa och följer Listerlaget till allsvenskan.

Brage knep kvalplatsen till allsvenskan och får möta Kalmar FF i kvalet om en allsvensk plats.

Jönköping Södra hade kvalplatsen ända till stopptid då Brommapojkarna kvitterade …

I botten räddade Östers IF en kvalplats. Brommapojkarna och Syrianska åker ur superettan.