1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flera smittade – SM-semin pausas

Den femte semifinalduellen mellan Kalmarsund och Falun i herrarnas innebandyslutspel skjuts upp på obestämd tid.
Anledningen är att båda lagen drabbats av covid-19.
Innebandy • Publicerad 15 april 2021
Alexander Galante Carlströms, till vänster, Falun kommer inte till spel mot Kalmarsund i kväll efter tre bekräftade fall av covid-19 i truppen. Arkivbild.
Alexander Galante Carlströms, till vänster, Falun kommer inte till spel mot Kalmarsund i kväll efter tre bekräftade fall av covid-19 i truppen. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Enligt Expressen uppvisade en Falunspelare symptom under lagets resa till Småland. På torsdagsmorgonen, matchdagen, testade han positivt för covid-19, liksom två lagkamrater.

– Det känns riskabelt att fortsätta resan. Vi åker hem nu och bokar in riktiga tester för alla spelare, säger tränaren Thomas Brottman till tidningen.

Ordföranden Daniel Lindkvist anade då att laget skulle behöva lämna walkover på grund av det komprimerade spelschemat, men så blir inte fallet – åtminstone inte än.

Senare fick Svenska innebandyförbundet information om att även spelare i Kalmarsund drabbats av coronaviruset. På torsdagseftermiddagen valde man, tillsammans med klubbarna och föreningen Svenska superligan, att pausa matchserien.

Men det finns fortfarande en risk att den inte kan slutföras på plan.

– Vi vill inte spekulera i någon riktning, alla parter har ett positivt förhållningssätt i den här komplexa situationen, säger förbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

– Vår utgångspunkt är som den har varit hela säsongen: att matcherna ska avgöras på planen.

I nuläget finns det inget definitivt beslut om hur matchserien ska fortsätta, men förbundet hoppas på att kunna ge ett tydligare besked under fredagen.

Falun leder med 3–1 i semifinalserien som avgörs i bäst av sju matcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.