Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Flera krascher i Tour de France – cyklister avbröt

Det dröjde till den 14:e etappen, sedan var olyckan framme och den första stora masskraschen i årets Tour de France var ett faktum.
Åtminstone 30 cyklister var inblandade och loppet fick pausas för en stund.
Vann till sist gjorde spanjoren Carlos Rodríguez.
Cykel • Publicerad 15 juli 2023
Fransmannen Romain Bardet var en av de som tvingades avbryta dagens etapp.
Fransmannen Romain Bardet var en av de som tvingades avbryta dagens etapp.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Kraschen skedde några få kilometer in i en nedförsbacke på den 151,8 kilometer långa etappen från Annemasse till Morzine Les Portes du Soleil.

Sjukvårdspersonal kom till platsen och den spanske cyklisten Antonio Pedrero tvingades avbryta loppet och fördes till sjukhus i ambulans. Senare avbröt även den colombianske mästaren Esteban Chaves och sydafrikanen Louis Meintjes etappen på grund av skador.

Annons

Men det var dessvärre inte slut där.

Vid ännu en kollision senare i etappen skadade sig också fransmannen Romain Bardet och britten James Shaw, som bägge fick slänga in handduken.

Etappen togs hem av spanjoren Carlos Rodríguez, tätt följd av stjärnduon Tadej Pogacar och Jonas Vingegaard som kom tvåa respektive trea. Vingegaard toppar fortfarande sammandraget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons