Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ferry kommenterar på distans: "Logiskt"

Coronapandemin påverkar inte bara idrottarna. Även de som bevakar vintersporterna måste anpassa sitt upplägg.
Skidskytte • Publicerad 26 november 2020
Björn Ferry. Arkivbild.
Björn Ferry. Arkivbild.Foto: Erik Nylander/TT

I stället för att vara på plats i bubblan i finländska Kontiolax ska Björn Ferry ta nattåget ner till studion i Stockholm för helgens sändningar.

– Vi har ett litet reporterteam på plats på några ställen, det är allt, säger Ferry.

Annons

Distanskommenteringen kommer troligen att fortsätta hela säsongen, även om det fortfarande finns en plan för att vara på plats under VM i Slovenien i februari.

– Men jag tror inte att vi kommer åka dit. Säg att jag blir sjuk, jaha – då får jag inte vara där, och jag får inte åka hem. Och så måste man få dit någon ny. Då är det nästan bättre att utgå från Stockholm, då är det lättare att hantera eventuella sjukdomar, säger Ferry.

TT: Vad förlorar du som kommenterar på att inte vara på plats?

– Under själva tävlingen är det den där känslan, att om jag har varit på skjutvallen så vet jag hur mycket det blåser och vindriktningen – hur svårt är det i dag? Det är svårt att bedöma på tv-bilder, säger Ferry och fortsätter:

– Att jag åkt runt banan ganska kort innan och vet var det finns svåra partier, om det finns en isfläck och hur föret är. Lite sådana saker, men det gör ändå inte jättestor skillnad för en sändning.

Däremot, tillägger den tidigare skidskyttestjärnan som tog OS-guld 2010, förlorar han den värdefulla kontakten med åkare, ledare och vallare som han brukar möta ute i spåret, som är viktig för att inte komma för långt bort från det han bevakar.

– Men ser man vinsterna jämfört med riskerna, utan att veta, så känns det logiskt att inte åka dit.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons