2–0-segern i derbyt mot Varberg gör dessutom att laget lämnar jumboplatsen.
Fotboll • Publicerad 17 september 2020
Falkenberg vann derbyt mot Varberg.
Falkenberg vann derbyt mot Varberg.Foto: Anders Bjurö/TT

Falkenberg hade inte vunnit en enda av lagets nio hemmamatcher inför mötet med Varberg. Senaste segern över huvud taget i allsvenskan kom den 1 augusti och poängbehovet var med andra ord stort för de gulklädda hallänningarna.

Dessutom fanns revansch att utkräva efter derbyförlusten när lagen möttes i Varberg i somras.

Så passande då att mittbacken Axel Norén, för dagen omplacerad till högerback, mötte en frispark med pannan och skallade in 1–0 i 33:e minuten. I mitten av andra halvleken såg Nsima Peter till att ledningen blev mer bekväm när han sköt 2–0 för Falkenberg.

– Klart man är sjukt glad, det har varit en tung period för oss med många förluster. Vi gör en riktigt bra krigarinsats i dag och riktigt gött med tre poäng, säger Falkenbergs Carl Johansson till Dplay.

Segern gör att Falkenberg kravlar sig förbi Kalmar FF i botten, men laget är alltjämt kvar på nedflyttningsplats med tio matcher kvar att spela.

Nykomlingen Varberg har redan tagit stora kliv mot förnyat kontrakt och ligger kvar på åttonde plats, men derbyförlusten satte punkt för lagets heta period med tre raka segrar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.