Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Falk avslutar karriären – satsar på långlopp?

Skidor • Publicerad 12 april 2021
Hanna Falk under sin sista världscuptävling. Arkivbild.
Hanna Falk under sin sista världscuptävling. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Hanna Falk har gjort sitt i den svenska landslagsdräkten. Den skadedrabbade åkaren skriver på Instagram av hon avslutar sin satsning på traditionell skidåkning och hennes sista världscuptävling blev därmed sprinten i födelsestaden Ulricehamn i vintras.

Falk tog den första av sina totalt fyra VC-segrar i en sprint i Düsseldorf 2009 och har tävlat i både OS och VM, men utan att ta några mästerskapsmedaljer. Framöver hoppas den 31-åriga sprintspecialisten kunna göra en satsning på längre distanser.

"Jag behöver utreda ryggen lite mer för att säkert veta att den håller framöver. Jag har alltid haft en ambition och dröm om att få prova på långlopp. Jag är nyfiken på hur bra jag kan bli på att staka och hoppas verkligen kunna sätta tänderna i det projektet nästa säsong", skriver Falk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons