Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Falck tog historisk seger mot världstvåan

Mattias Falck fortsätter att bryta ny bordtennismark.
I kvartsfinalen av WTT i Macao slog han världstvåan Xu Xin för första gången i karriären, 3–1 i set.
Bordtennis • Publicerad 27 november 2020
Mattias Falck. Arkivbild
Mattias Falck. ArkivbildFoto: Per Hällström/TT

Den toppseedade Xu Xin fick friheten att välja sin kvartsfinalmotståndare, och den kinesiske världstvåan landade på Mattias Falck. Han hade ju trots allt aldrig förlorat mot svensken tidigare.

Det har han nu.

Annons

Falck vann med 3–1 i set (11–7, 11–10, 2–11, 11–8) och är klar för semifinal på lördag förmiddag, svensk tid. Där ställs han mot världstolvan Wang Chuqin, Kina.

"Jag har spelat väldigt bra de senaste veckorna. Jag är rappare och snabbare nu, formen är väldigt bra så jag kände mig positiv inför matchen och trodde på mig själv. När jag dessutom fick en så bra start med några fina forehandpoäng på hans låga skruvöppning så blev han nog konfunderad, det är något jag haft problem med i hans spel tidigare men nu var det bara att spela ut", säger Falck till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

Mattias Falck har förbundskaptenen och tränaren Jörgen Persson med sig på plats. Dessutom har Mikael Appelgren stöttat på telefon hemifrån.

Segern mot Xu Xin är en enorm framgång, i nivå med Falcks VM-silver i Budapest förra året, säger Appelgren.

– Det här och VM-finalen är det största som har hänt svensk pingis på 20 år. Han har så starkt psyke och så stor vinnarskalle, han ger sig aldrig. Det här ger mycket pengar och bra seedningspoäng till OS i Tokyo i sommar, han kommer att bli farlig på OS, säger Appelgren om Falck till Aftonbladet.

Rättad: I en tidigare version av texten hade Mikael Appelgren fel titel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons