1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Europatouren startar om tidigare än planerat

Herrarnas Europatour i golf har en plan för en omstart – och den ser ut att ske en vecka tidigare än planerat.
Tävlingen utanför Newcastle, tänkt som startskott efter coronakrisen, har tidigarelagts till 22–25 juli.
Marcus Kinhult får tävla igen i juli. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Europatouren har byggt om spelschemat rejält. Sex raka tävlingar i Storbritannien väntas i juli och augusti, en manöver för att underlätta för spelarna i en tid då reserestriktioner försvårar resor mellan länder.

"Vi har hela tiden sagt att säkerheten är vår absoluta prioritet, och det är därför som vi i dag meddelar att omstarten sker om två månader, med stöd från en omfattande hälsostrategi som vårt medicinska team har tagit fram", säger Europatourchefen Keith Pelley i ett pressmeddelande.

Newcastle först ut

Under en vår som mest har gått ut på att ställa in eller skjuta fram idrottsevenemang utgör den tänkta premiärtävlingen British Masters också ett undantag. Tävlingen, som avgörs på Close House Golf Club utanför Newcastle, tidigareläggs nämligen till 22–25 juli.

De fem tävlingarna som sedan följer är English Open i Birmingham (30 juli–2 augusti), English Championship i Ware (6–9 augusti), Celtic Classic (13–16 augusti) och Wales Open (20–23 augusti), båda i Newport, samt UK Championship på klassiska The Belfry i Wishaw (27–30 augusti).

Utan publik

Europatourtävlingarna ska till att börja med avgöras utan publik och följa den utförliga hälsostrategi som tagits fram.

"Förutom att vi får återstarta golfen för våra spelare, mediebolag och ägare samt för alla miljoner fans runtom i världen, så ger det här oss en möjlighet att ge något tillbaka under en tid som vi har aldrig har upplevt tidigare", säger Keith Pelley.

Flera tävlingar under hösten väntar fortfarande på nya datum, men klart är att finaltävlingen i Dubai skjuts fram ungefär en månad, till 10–13 december.