Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eslöv svenska mästare i bordtennis – igen

Eslövs PK säkrade via 5–1 i andra finalmatchen mot Halmstad BTK klubbens sjunde SM-guld.
Matchen blev betydligt jämnare än siffrorna visar och Halmstad bjöd på tufft motstånd även om det var Eslöv som vann de flesta avgörande poängen.
Bordtennis • Publicerad 15 april 2022
Landslagsspelaren Filippa Bergand, i Eslövs PK, vann samtliga singelmatcher i SM-slutspelet.Foto: Per Hällström/TT

– Det blev en fantastisk match och vi är ännu bättre idag än i första mötet, sade en mycket lycklig lagledare i Eslövs PK, Mattias Andersson.

Stor matchvinnare i hela finalserien blev landslagsspelaren Filippa Bergand, 24, som vann samtliga singlar i slutspelet.

Annons

I avsaknad av Eslövs bästa spelare, Li Fen, som inte kunde medverka på grund av hälsoskäl, var det just Filippa Bergand som fick överta ledarrollen i laget.

– Ja, det blev lite så. Jag har saknat mitt eget spel en period, men jag kände mig bra mentalt och kunde hantera mina känslor i slutspelet, sade Filippa Bergand.

Matchen började annars med att Eslövs trea, Nomin Baasan, skrällvann över Halmstads bästa spelare, Stina Källberg med 3-2 i set. Där skaffade sig Eslöv det mentala och spelmässiga övertaget som Halmstad inte kunde replikera.

Sedan drog man på fram till 4–0 innan Halmstad genom Charlotte Carey kunde reducera, men till slut kunde Filippa Bergand sätta in den avgörande poängen fram till 5–1 genom 3–1 vinst över Erika Fronth.

Eslövs PK har ett fantastiskt facit. Samtliga säsonger har man spelat SM-final och guld har det blivit sju av nio gånger.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons