Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter fiaskot: USA:s förbundskapten lämnar

Fotboll • Publicerad 17 augusti 2023
Vlatko Andonovski, i rött, lämnar sin post som USA:s förbundskapten.
Vlatko Andonovski, i rött, lämnar sin post som USA:s förbundskapten.Foto: Scott Barbour/AP/TT

Sverige slog ut USA i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland redan i åttondelsfinal. Det var första gången som USA missade medalj i fotbolls-VM på damsidan.

Nu lämnar USA:s förbundskapten Vlatko Andonovski sitt uppdrag, det meddelar det amerikanska fotbollsförbundet. Andonovski blev USA:s förbundskapten hösten 2019.

Annons

"Även om vi alla är besvikna över resultatet i årets VM-turnering är jag enormt stolt över de framsteg laget har gjort, stödet de har gett till varandra och inspirationen de har skänkt till spelare över hela världen. Jag kommer alltid att förbli tacksam för att jag fick leda det här enastående laget", säger Andonovski i ett uttalande.

Andonovski ersätts av Twila Kilgore – som blir tillfällig förbundskapten. Kilgore var assisterande förbundskapten under Andonovski.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons