GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Duplantis: "Det blir en annan typ av press"

Det är strax dags för Diamond League att komma till Sverige och Stockholms stadion.
Medför det ett extra tryck på de svenska stjärnorna?
Det beror på vem du frågar.
Friidrott • Publicerad 29 juni 2022
Daniel Ståhl och Armand Duplantis är två av de svenska stjärnorna som tävlar i Diamond League-galan på Stockholms stadion. Arkivbild.
Daniel Ståhl och Armand Duplantis är två av de svenska stjärnorna som tävlar i Diamond League-galan på Stockholms stadion. Arkivbild.Foto: Christine Olsson /TT

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis menar att det är en annorlunda press att tävla i sin nya hemstad än på de stora arenorna runt om i världen.

– Du kan ha hur många som helst som tittar på dig, men när du har familjen här så är det en annan typ av press. Men det är som det är. Jag försöker bara hoppa högt, gå ut på banan och göra speciella saker. Det andra kan jag inte styra, säger "Mondo" på en presskonferens inför torsdagens tävling.

Han berättar vidare att det är en "verkligt speciell känsla" att tävla här och att det eventuellt är årets "näst viktigaste tävling" för honom personligen. På plats på Stockholms stadion kommer hela Duplantis-familjen från både USA och Sverige att vara.

"Känner ingen press alls"

Diskuskastaren, och olympiske mästaren, Daniel Ståhl är däremot inne på en annan linje.

– Nej, jag känner ingen press alls. Jag ska bara in och dundra på, säger han till TT.

Han ser fram emot att tävla på hemmaplan – eller "hemmaborgen" som Ståhl kallar den – i den egna födelsestaden och framför "sitt eget folk". Ståhl hoppas på en fullsatt arena med "många stockholmare" och en "magisk stämning" i luften.

Formmässigt känner han sig lika lugn.

– Formen är på gång och jag känner mig på uppåtgående. Säsongen fick en blygsam start men efter tävlingen i Rom har det känts bättre och bättre. Jag är inte ett dugg orolig inför VM, säger Daniel Ståhl.

Hur hans förberedelser har sett ut inför galan?

– Jag har spelat kort med mamma och mormor.

"Kan vara mer press"

Längdhoppsprofilen Khaddi Sagnia är mer diplomatisk i sitt svar.

– Jo, men det kan vara mer press när det är hemmaplan och man har hela svenska folket, sina vänner och sin familj bakom sig. Samtidigt får jag se det positiva i att jag har så många här för min skull, vilket de andra tjejerna kanske inte har. Jag ska använda mig av den kärleken, säger hon till TT.

Sagnia berättar att formen är bra, att det finns lite detaljer kvar att slipa på, att hon jobbat extra på ansatsen och att det gäller att få ihop helheten nu.

Det är ett starkt startfält som hon får tävla mot på Stockholms stadion. Bland favoriterna märks namn som Malaika Mihambo, Ese Brume och Maryna Bech-Romantjuk.

– Det är alltid stark konkurrens i den här grenen så det är ingenting som överraskar mig eller som jag stressar över. Jag vet att allting kan hända så jag kommer bara ta det lugnt, säger Sagnia.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.