Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Duplantis flög högst i Oslo: "Lite rostig"

Armand Duplantis besegrade rivalen Renaud Lavillenie, som hoppade hemma i sin trädgård.
Svensk-amerikanen klarade 5,86 i sin första tävling sedan slutet av februari.
Friidrott • Publicerad 11 juni 2020
Armand Duplantis vann tävlingen i Oslo på 5,86.
Armand Duplantis vann tävlingen i Oslo på 5,86.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den hysteriska formen från februari fanns inte riktigt där. Men det räckte ändå till seger för Armand Duplantis på Impossible Games i Oslo.

Svensk-amerikanen vann stavhoppet efter att ha tagit 5,86 meter i sitt sista försök. Därefter lade han ribban på 6,01, men var aldrig speciellt nära på sina tre försök.

Annons

– Det var skönt att tävla igen. Jag visste att jag var lite rostig. Jag är inte så stark och snabb som jag brukar vara, men jag vann och det var målet, säger 20-åringen till TT.

Fransmannen Renaud Lavillenie, som redan hade genomfört tävlingen hemma på sin bakgård i Frankrike, rev ut sig på 5,86 och stannade därmed på 5,81 och blev tvåa.

– Det var kul att tävla mot Renaud, även om det var digitalt. Jag kunde inte se hans hopp så jag visste inte vad som föregick. Jag fick bara se X och O. Men när de sade att han tagit 5,81 i första var pressen på mig. Det var kul att tävla så här. Det gjorde mig peppad, men helt klart var det lite annorlunda, säger Duplantis.

Med i tävlingen var även två norrmän, i form av Pål Haugen Lillefosse och Simen Guttormsen. De klarade 5,61 respektive 5,21.

Duplantis kommer från ett tre månader långt tävlingsuppehåll. Han hade en galen inomhussäsong med dubbla världsrekord på 6,17 och 6,18 i februari innan coronapandemin satte stopp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons