1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Djurgården premiärvann efter drömstart

Djurgården vann premiären mot Elfsborg på ett snöigt Borås arena. Segerskytt: norrmannen Aslak Fonn Witry på volley tidigt i första halvlek.
Fotboll • Publicerad 11 april 2021
Djurgårdens Aslak Fonn Witry (två från vänster) jublar efter 0-1 och grattas av lagkamrater under söndagens match i allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården.
Djurgårdens Aslak Fonn Witry (två från vänster) jublar efter 0-1 och grattas av lagkamrater under söndagens match i allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården.Foto: Adam Ihse/TT
Djurgårdens Edward Chilufya jublar efter 0-2 under söndagens match i allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården.
Djurgårdens Edward Chilufya jublar efter 0-2 under söndagens match i allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården.Foto: Adam Ihse/TT

Snön föll i Borås när bollen sattes i spel för första halvlek. Men var det kylslaget i luften var det desto hetare på plan. Det var två topplag från förra säsongen som möttes i snögloppet. Och det märktes på intensiteten på plan.

Djurgården tog ledningen redan i den 11:e minuten. Nicklas Bärkroth slog ett inlägg från vänsterkanten över straffområdet.

– Jag ropade tidigt till Kalle (Holmberg) att släppa bollen. Vi är både på väg mot bortre. Men utan hans rörelse får inte jag ytan jag behöver för att sätta bollen, säger Aslak Fonn Witry.

Och Holmberg höll undan. Witry kunde komma bakifrån och behärskat bredsida bollen hårt upp i nättaket bakom Elfsborgs Tim Rönning.

– Det är inte så enkelt att sätta den därifrån. Men det är där jag ska vara och jag har tränat mycket på det, säger Witry.

Magen under kontroll

Men han var nöjd med matchen också av ett helt annat skäl. Tidigare har han haft problem med magen under inför och under matcherna.

– Lösningen hoppas jag är att äta mindre gluten och laktos. Att ha kolla på vad jag stoppar i mig och hur mycket, berättar han.

Tidigare har han haft svårt att orka hela matchen. Och tvingats hålla igen.

– Men nu känns det jättefint efter 90 minuter. Jag är glad att vi kanske hittat svaret.

Snabbaste premiärmålet

Målet är det snabbaste premiärmålet hittills i år, efter 11.16.

Elfsborg pressade på med snabba raka uppspel som gång på gång satte Djurgårdsförsvaret på prov. Närmast var Per Frick med en hård nick i stolpen.

Men Djurgården svarade med rappa kontringar och efter tio minuter i andra halvlek kunde Kalle Holmberg slå en väl avvägd löpboll till Edward Chilufya som fri med Rönning inte gjorde något misstag.

– Vi är ett helt annat kontringslag i år än vad vi varit tidigare. Vi kan vara mer direkta när vi vill det, säger Djurgården tränar Thomas Lagerlöf

Skönt besked

Efter matchen är han nöjd.

– Det var ett skönt besked att vi kunde kontrollera matchen mot ett så bra motstånd. Efter andra målet kunde vi spela på resultatet, säger Lagerlöf

Han berömmer Elfsborg.

– Jag är imponerad av deras spel. Vi fick visa karaktär för att ro det här i land.

Målskytten Aslak Fonn Witry ser segern som början på något stort.

– Nu är vi på gång. Vi ska vara med däruppe, så för vi se hur långt det räcker.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.