Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Djokovic utan medalj – US Open-spel i fara

Novak Djokovic blir utan medalj i herrsingeln i tennis. Världsettan förlorade bronsmatchen mot spanjoren Pablo Carreno Busta, som vann 6–4, 6–7, 6–3.
Världsettan riskerar nu att missa US Open på grund av skada.
Tennis • Publicerad 31 juli 2021
Novak Djokovic förlorade bronsmatchen och får ingen medalj i singel.
Novak Djokovic förlorade bronsmatchen och får ingen medalj i singel.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Det händer inte ofta att Novak Djokovic förlorar två matcher i följd, men det hände i den olympiska tennisturneringen och det innebär att världsettan blir utan medalj i herrsingel.

– Jag kunde inte leverera i går och i dag. Min nivå var för låg, jag var utmattad både mentalt och fysiskt, säger Djokovic.

Annons

Men han siktar redan på nästa OS om tre år.

– Jag vet att jag kommer tillbaka. Jag tänker satsa på Paris-OS och kämpa för mitt land och ta medaljer, säger Djokovic, 34.

Axelskada

Efter matchen drog sig serben ur bronsmatchen i mixeddubbel senare samma dag, på grund av skada i vänstra axeln. Nu riskerar han att missa US Open som inleds om fyra veckor.

– Förhoppningsvis är det inga problem för mig att spela US Open, men jag är inte helt säker på det just nu, säger Djokovic.

Förlusten i OS är en stor besvikelse för serben som flera gånger under matchen visade starka känslor när spelet gick emot honom.

Vid ett tillfälle i tredje set slängde Djokovic racketen med kraft på den tomma läktaren efter en missad boll, något som hade kunnat sluta illa om det suttit åskådare där.

En stund senare slog han sönder sin racket med full kraft mot nätstolpen.

– Det är ingenting jag gillar att göra. Jag ber om ursäkt, det ser inte bra ut, men det är mänskligt och ibland är det svårt att kontrollera, säger Djokovic.

Inget poängstraff

Domaren valde att inte ge serben ett poängstraff för någon av förseelserna, vilket Carreno Busta inte kunde acceptera utan förgäves protesterade mot.

Elfterankade Carreno Busta, som var i semifinal i US Open i fjol, imponerade med sin hårda forehand som gav många poäng och servade dessutom väldigt bra. Han förlorade inget eget servegame under matchen.

Annons

Han kunde ha avgjort redan i tiebreak i andra set, men Djokovic räddade en matchboll och kunde vända till setseger.

Men Carreno Busta släppte inte greppet utan lyckades bryta Djokovics serve tidigt i det avgörandet setet och kunde hålla undan i sina egna servegame och vinna matchen.

Djokovic räddade ytterligare fyra matchbollar till innan spanjoren servade hem bronset och föll sedan ihop på banan och jublade stort.

Djokovic ambition var att vinna alla de fyra stora tennisturneringarna samt OS i år, och han har vunnit de tre inledande grand slam-turneringarna. Men han förlorade i semifinalen i Tokyo.

Tysken Alexander Zverev vann i tre set och spelar final i morgon mot Karen Chatjanov, Ryssland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons