Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Djokovic: Restriktionerna i US Open är extrema

Novak Djokovic ansluter sig till skaran av världsstjärnor som tvekar om US Open.
Tennis • Publicerad 5 juni 2020
Novak Djokovic är långt ifrån övertygad om att han kommer till spel i US Open. Arkivbild.
Novak Djokovic är långt ifrån övertygad om att han kommer till spel i US Open. Arkivbild.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Så väl regerande mästaren på herrsidan, Rafael Nadal, som världsettan på damsidan, Ashleigh Barty, har öppet sagt att de är tveksamma till att resa till New York i slutet av sommaren för att spela US Open.

Nu säger Novak Djokovic, nummer ett på ATP-rankningen, att inte heller han är helt förtjust i tanken på att ställa upp i grand slam-turneringen under nuvarande omständigheter i USA, där flest fall i världen av coronaviruset har bekräftats.

Annons

– Reglerna som de sade att vi måste respektera, om vi är där och spelar, är extrema, sade 33-åringen i serbisk tv under fredagen, enligt AFP.

Det är framför allt restriktioner och begränsningar runt spelarnas följe, med bland annat assistenter och tränare, som sätter käppar i hjulen.

– Vi skulle inte ha tillgång till Manhattan, vi skulle behöva sova på hotell på flygplatsen och testas två-tre gånger i veckan. Dessutom får vi inte ta med mer än en person till tennisklubben, vilket verkligen är omöjligt. Jag menar, du behöver din tränare, din fystränare, fysioterapeut...

– Alla deras förslag är verkligen rigorösa men jag har förståelse för det av finansiella skäl, med tanke på de redan existerande kontrakten, organisatörerna vill att tävlingen ska hållas. Vi får se vad som händer, säger Djokovic som vann US Open 2011, 2015 och 2018.

US Open planeras att spelas mellan den 24 augusti och 13 september.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons