Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Djokovic: Kvinnor välkomna i nytt spelarfack

Världsettan Novak Djokovic öppnar nu för att hans nybildade spelarfack även ska inkludera de kvinnliga tennisspelarna.
Tennis • Publicerad 5 september 2020
Novak Djokovic i nattens match i US Open mot tysken Jan-Lennard Struff. Det blev vinst med 3-1 i set.
Novak Djokovic i nattens match i US Open mot tysken Jan-Lennard Struff. Det blev vinst med 3-1 i set.Foto: Frank Franklin II

– Just nu prioriterar vi att få ihop så många spelare som möjligt, både män och kvinnor. Det har varit mycket prat om att det här bara är en organisation för män, men det är inte sant, sade Djokovic, som uppger att de redan talat med bland andra Serena Williams och Sloane Stephens.

Serben Novak Djokovic meddelade strax före US Open att han avgår som ordförande för spelarfacket ATP och startar en egen spelarorganisation. Enligt de första uppgifterna skulle den ha fokus på de 500 bästa herrspelarna i singel och de 200 bästa i dubbel.

Annons

Flera spelare gick tidigt ut och kritiserade agerandet, bland andra toppspelarna Roger Federer och Rafael Nadal som vädjade om enighet bland spelarna.

– Jag förstår inte varför det finns så mycket motstånd mot förbundet, framför allt från spelare. Jag måste säga att jag är besviken på några av spelarna som tycker att det är dåligt för sporten. Jag håller inte med, säger Novak Djokovic.

Den nya organisationen skulle heta PTPA (Professional Tennis Players Association) och verka för att ge spelarna en bättre plattform för att påverka beslut som rör deras villkor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons