Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Det är bara att gratulera Piteå"

En hotellägare i Eksjö bjuder Piteås damallsvenska lag på gratis boende hela säsongen.
För nykomlingen Umeå, som kommer att resa nästan lika mycket, har intresset varit svalare.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2020
Ekonomiskt väntar en mycket tuff säsong för damallsvenska nykomlingen Umeå. Arkivbild.
Ekonomiskt väntar en mycket tuff säsong för damallsvenska nykomlingen Umeå. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I förra veckan berättade Piteås ordförande Rikard Fahlman för TT att klubben blivit erbjudna att bo gratis på ett hotell i Eksjö hela säsongen när de har bortamatcher i södra Sverige, ett erbjudande klubben nu tackat ja till.

Men hos den damallsvenska nykomlingen, Umeå, har telefonen varit tyst. Västerbottningarna sitter egentligen i samma sits som Piteå – det skiljer bara 20 mil städerna emellan – med flera långa bortaresor under säsongen.

Inget erbjudande

Annons

– Det är verkligen jätteroligt för dem att de har den supporten. Det är bara att gratulera Piteå, säger Umeås ordförande Torbjörn Halvardsson och fortsätter.

– Vi har inte fått något sådant erbjudande vad jag har hört. Men man får hoppas att det kan tända intresset. Vi skulle vara väldigt tacksamma om vi fick det. Jag är glad bara om vi får lite rabatt på kostnaderna. Alla kostnadsreduceringar ger en bättre ekonomi.

Tufft ekonomiskt

Umeå har vid ett tillfälle under säsongen två raka bortamatcher, Växjö den 30 juli och Kristianstad den 2 augusti. Det innebär flera nätter i rad på hotell.

TT: Hur mår er ekonomi i de här tiderna?

– De här förutsättningarna innebär att ekonomin inte mår bra. Utan traditionellt spel med publik tappar man ekonomiskt. Det är inte bara publiken i sig, utan aktiviteter kring matcherna försvinner. Resorna blir dyrare också då utbudet är mindre och priserna högre än vad som gällt tidigare, säger Halvardsson.

Tidigare storklubben Umeå, som vann sju SM-guld på 2000-talet, inleder damallsvenskan på hemmaplan mot Piteå den 28 juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons