Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bubka hyllar Duplantis efter jättehoppet

Arrmand Duplantis hyllades efter 6,15-hoppet i Rom.
Bland annat av Sergej Bubka.
Friidrott • Publicerad 17 september 2020
Armand Duplantis hyllas av många efter succén i Rom.
Armand Duplantis hyllas av många efter succén i Rom.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Den ukrainske stavhoppslegendaren, som tidigare var bäst utomhus med 6,14, skriver på Twitter:

"Grattis till @mondohoss600 (Duplantis signatur) för att ha slagit mitt rekord! Ett enastående resultat! Glad för honom och hans föräldrar. De är fantastiska människor. Och jag är glad för friidrotten och sport i allmänhet att vi har en så lysande stjärna de kommande åren. All lycka och mot nya höjder".

Annons

SVT:s friidrottsexpert Kajsa Bergqvist säger att hon har svårt att hitta rätt ord, men utvecklar sedan sina tankar kring Duplantis framtid.

– Får han bara fortsätta att vara skadefri och träna på och göra sin grej så... Han har ju den bästa grundtekniken och fysiken av alla, och han är ju bara 20 år. Han kan säkert slå nya världsrekord och hoppa över 6,25 redan nu om han skulle få till ett perfekt hopp, säger hon till SVT.

Efter succén på Olympiastadion är Duplantis också en ännu mer självklar favorit till att få Bragdguldet senare i år.

"Nu råder ingen tvekan längre. Armand 'Mondo' Duplantis är odiskutabelt världens bästa stavhoppare. Världsrekordet hade han redan tidigare, men 6,15-hoppet i Rom väger minst lika tungt. För den här gången var det självaste Sergej Bubkas han överträffade", skriver Anders Lindblad, krönikör på Svenska Dagbladet och bragdjuryns sekreterare.

En annan krönikör som hyllar det svensk-amerikanska stavhoppsfenomenet är Aftonbladets Mats Wennerholm.

"Sergej Bubka var en nydanare som tog sin gren till en annan dimension. Precis som Usain Bolt gjorde på 100 och 200 meter. Och nu går Mondo Duplantis i samma fotspår. Lika överlägsen, lika förutbestämd att skriva historia. Eller fortsatt historia. Han har ju redan börjat och är redan klar med några kapitel", skriver han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons