Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bosse Johnsson: Bosse Johnsson: Nu drar fotbollen igång och vår stora TV-satsning med den

Vår, värme, sol och grönska.
Vi går mot, i mitt tycke, bästa tiden på året.
Och jämsides med fotbollspremiären tar vår tv-satsning fart.
Bosse JohnssonSkicka e-post
Fotboll • Publicerad 1 april 2022
Bosse Johnsson
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Blekingesport satsar på LIVESPORT.
Blekingesport satsar på LIVESPORT.

Vi mjukstartar redan på lördag kl. 14.00 då vi livesänder FK Karlskronas premiär i division 2 hemma mot Österlen FF.

Veckan därpå, helgen 8–10 april, är planen och förhoppningen att sända inte mindre än fyra matcher med Blekingelag; en match i Blekingefyran i fotboll, båda lagen i division 2 Asarums IF och FK Karlskrona samt en match i damtvåan.

Annons

Och sen rullar det på under hela året.

Fram till sommaruppehållet räknar jag med att vi har ett 40-tal sändningar med livesport, matcher och andra livesport-händelser, på webben.

Min önskan och förhoppning är att det under året ska bli högt och lågt, att vi ska kunna sända fotboll från division 1 och nedåt på damsidan och från division 2 på herrsidan och nedåt.

Årets division 2 södra herrar är lite av en ”Gota Media”-serie, av seriens 14 lag täcker tidningarna inom Gota Media hela 10 lag, det innebär att vi med hjälp av våra koncernkollegor kommer att kunna visa inte bara FKK:s och Asarums hemmamatcher utan även en stor del av deras bortamatcher. Det känns kul och bra att kunna erbjuda våra prenumeranter det såklart.

Men vi vill såklart sända annat än bara fotboll, och det gör vi redan. Vi har de senaste åren haft bra live-sändningar från Karlshamns Ridklubbs nationella hopptävlingar, vi har sänt agility–SM, folkrace, ishockey, handboll och innebandy.

På tal om innebandy sände vi KaRos kvalmatch till division 3 i onsdags och nu är klart att vi sänder Olofströms innebandydamerns första kvalmatch mot allsvenskan, borta mot Växjö, nu på söndag kl. 18.00.

Det här är en storsatsning vi väljer att göra eftersom vi tydligt kan se att såväl ni föreningar som ni läsare uppskattar det. Vi hör det inför de matcher vi sänder, vi hör det ute på arenorna och vi ser att det lockar tittare.

Och jag vill rikta ett stort tack till alla er föreningar som hjälper oss, ni hjälper oss att rigga sändningsplatser, i flera fall att bygga upp ”tv-torn” och ni hjälper oss att sprida budskapet att vi sänder. Ni är guld värda, stort tack till alla er, ingen nämnd, ingen glömd.

Och vi kommer även fortsättningsvis behöva er föreningars välsignelse och hjälp för att ha möjlighet att filma och sända ute i länet. Speciellt på de anläggningar där det inte finns en naturlig väderskyddad plats att sända från, läktare med tak till exempel. Jag har redan nu en grovplan på de matcher under våren som vi har i blickfånget och jag kommer i god tid höra av mig till er för att se om vi kan hitta gemensamma lösningar för att komma och sända även hos er.

Hej våren, nu kör vi.

Annons

Annons
Annons
Annons
Annons