Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bosnier hedrar Bryant med väggmålning

En grupp basketentusiaster i norra Bosnien-Hercegovina har hedrat Kobe Bryant, som dog i en helikopterolycka i januari, med en gigantisk väggmålning.
Basket • Publicerad 9 juni 2020
En cyklist betraktar den stora väggmålningen av basketlegenden Kobe Bryant i Bosanska Gradiska i Bosnien-Hercegovina.
En cyklist betraktar den stora väggmålningen av basketlegenden Kobe Bryant i Bosanska Gradiska i Bosnien-Hercegovina.Foto: Radivoje Pavicic/AP/TT

Den stora väggmålningen, tolv meter bred och sex meter hög, finns på väggen till en grundskola i Bosanska Gradiska i norra Bosnien-Hercegovina. Initiativet till hyllningen av Los Angeles Lakers femfaldige NBA-mästare och tvåfaldige OS-guldmedaljör (2008 och 2012) kom från en grupp lokala basketspelare.

– Väggmålningen är ett monument för en stad där basketen har varit en stor del av livet de senaste 30-40 åren, sade före detta basketspelaren Igor Damianovic, en av initiativtagarna.

Annons

Målningen visar Bryant förbereda sig för ett skottförsök i en bakgrund av blå himmel och vita moln. Den karaktäristiska svarta mamba-logon finns också med.

– Vi började projektet i februari men coronaviruset gjorde att det blev försenat tills för några dagar sedan, sade Damianovic.

Kobe Bryant dog i en helikopterolycka utanför Los Angeles den 26 januari tillsammans med sin 13-åriga dotter och sju andra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons