GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Billborn får sparken av Hammarby – förre Mjällbytränaren uppges ta över

Hammarbys tränare Stefan Billborn har fått sparken. Det bekräftade klubben under fredagen.
Stefan Billborn får sparken av Hammarby och Milos Milojevic uppges ta över.
Stefan Billborn får sparken av Hammarby och Milos Milojevic uppges ta över.
Foto: Patric Sˆderstrˆm/TT

"Stefan har gjort ett viktigt arbete för oss, men vi har gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling", säger den allsvenska fotbollsklubbens ordförande och tillförordnade vd Richard von Yxkull i ett uttalande på klubbens webbplats.

Den nye tränaren uppges presenteras inom kort och enligt uppgifter till Sportexpressen är det den förre Mjällbytränaren Milos Milojevic som kommer att ta över.

Därmed skulle Milojevic, vars familj bor kvar i Kristianstad, lämna jobbet som assisterande tränare i Röda Stjärnan för att återvända till allsvenskan.

I en intervju med Kristianstadsbladet i slutet av maj öppnade Milojevic för att flytta tillbaka till Sverige.

– Jag har alltid sagt att jag vill bli huvudtränare igen. Kommer det något intressant i Sverige så hade det varit den bästa lösningen för mig och min familj. Vi får se vad som händer i sommar, sa han.

Stefan Billborn tog över Hammarby i januari 2018 och har de senaste tre och ett halvt åren gjort Stockholmslaget till ett cupmästarlag. Men mindre än två veckor efter straffläggningssegern mot Häcken på Tele2 arena får 48-åringen sparken.

Redan veckan före titeln i svenska cupen, fotbollsklubben Hammarbys andra någonsin, efter SM-guldet 2001, sedan bildandet 1915, uppgav Aftonbladet att Billborn skulle få sparken. Något som då dementerades av klubben, men nu blivit verklighet.

Hammarby skriver på sin webbplats att en ny tränare ska presenteras inom kort.

"Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut", säger Richard von Yxkull.

Läs mer