Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beskedet: Sveriges förbundskapten missar EM

Det svenska volleybollandslagets förbundskapten Lauri Hakala missar EM av personliga skäl.
"Med hänsyn till situationen och av respekt för Lauri gör Svenska volleybollförbundet inga ytterligare uttalanden gällande hans frånvaro", skriver förbundet i ett pressmeddelande.
Volleyboll • Publicerad 5 augusti 2023
Det svenska volleybollandslagets förbundskapten Lauri Hakala missar EM av personliga skäl. Arkivbild.
Det svenska volleybollandslagets förbundskapten Lauri Hakala missar EM av personliga skäl. Arkivbild.Foto: Henrik Eberlund/TT

Lauri Hakala, som har lett landslaget sedan mars 2022, ersätts av Jukka Lehtonen. Lehtonen, som tränade Sollentuna VK den gångna säsongen, kommer att leda damlandslaget under EM-slutspelet.

"Det är ett oförutsett läge som uppstått och som vi jobbat intensivt för att hantera sedan vi fick kännedom om detta i onsdags. Tillsammans med bland annat ledarstaben och spelarrepresentanter har vi arbetat för att komma fram till bästa möjliga lösning och därför känns det bra att Jukka vill och kan axla rollen som förbundskapten över EM-perioden", säger Svenska volleybollförbundets generalsekreterare Simon Dahl.

EM spelas mellan 15 augusti och 3 september i Belgien, Italien, Tyskland och Estland. Sverige inleder mästerskapet mot världsettan Turkiet fredagen den 18 augusti.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons