unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

BBC: F1-stallen överens om budgettak

McLaren är ett av stallen som drivit på för ett sänkt budgettak. Arkivbild.
McLaren är ett av stallen som drivit på för ett sänkt budgettak. Arkivbild.
Foto: Zak Mauger/AP/TT

Formel 1-stallen har enats om att sänka budgettaket med 30 miljoner dollar till 145 miljoner (motsvarande 1,4 miljarder kronor) inför nästa säsong, rapporterar BBC.

Säsongen därefter sänks gränsen för hur höga stallens budgetar får vara ytterligare, till 140 miljoner dollar, och till 135 miljoner säsongerna 2023–2025.

I överenskommelsen ska det också finnas med restriktioner i hur mycket utveckling som får göras på den aerodynamiska sidan i år och nästa år, bland annat strikta maxkrav på tiden i vindtunnel, vilket främst uppges påverka de framgångsrikaste stallen.

Målet är att göra mästerskapsserien jämnare. Överenskommelsen ska klubbas av F1-organisationen innan den kan träda i kraft.