Tre raka segrar och inte ett insläppt mål.
Bayern München går fram som en ångvält och imponerar stort i Champions League.
Detsamma kan inte sägas om Sporting Lissabons målvakt Antonio Adán.
Fotboll • Publicerad 4 oktober 2022
Två grova misstag följdes av ett tredje som gav rött kort. Sporting Lissabons Antonio Adán hade en av sina jobbigaste kvällar som målvakt.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Mål av Leroy Sané, Serge Gnabry och Sadio Mané gav 3–0 redan i första halvlek hemma mot Viktoria Plzen. Sané gjorde sedan ytterligare ett mål i Bayerns övertygande 5–0-seger.

I kvällens andra tidiga match i gruppspelet vände Marseille 0–1 till 4–1 hemma mot Sporting Lissabon och tog första CL-segern i höst.

Francisco Trincão gjorde lekfullt och effektivt bort några Marseilleförsvarare redan i första minuten och prickade sedan in ledningsmålet på ett publikfritt Stade Vélodrome.

Ett drömmål och en drömstart.

Fortsättningen var inte lika rolig. För målvakten Antonio Adán rent av hemsk.

En misslyckad rensning träffade Alexis Sanchez och så var det kvitterat. En uselt uppspel ledde till Amine Harits 2–1 till Marseille och kort senare (23:e minuten) fick Adán rött kort sedan han boxat bort en boll en bra bit utanför straffområdet.

Skriver spanjoren sina memoarer är ett kapitel givet: Mardrömmen i Marseille.