unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Bakvingen fällde Marcus Ericsson

Josef Newgarden har hittat rätt växel igen. Den regerande Indycarmästaren tog på söndagen sin andra seger för säsongen.
Felix Rosenqvist körde in på en sjunde plats i loppet i illinois. Däremot förstörde en bakvinge dagen för Marcus Ericsson.
Josef Newgarden jublar efter sin seger i Madison.
Josef Newgarden jublar efter sin seger i Madison.
Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Josef Newgarden har inte varit nöjd med sin säsong. Amerikanen hade som målsättning att i år ta sin tredje totalseger på fyra år, men låg inför söndagens lopp låg han mer än 100 poäng bakom suveränen Scott Dixon.

Med årets andra seger knaprade Newgarden in något på Dixon, som slutade femma.

– Vi har haft lite otur. Kanske kan det här bli en nystart för resten av säsongen, säger Newgarden.

Segern kom efter ett dramatiskt sista depåstopp med knappt 50 varv kvar att köra. Newgarden och mexikanen Pato O'Ward gick ut samtidigt men amerikanen kunde knipa den ledning han sedan höll. Och vinnaren hyllade sitt stall för sin snabbhet.

– Det här var en depåseger. Jag är riktigt stolt över mitt stall. De vann loppet, inte jag, säger amerikanen enligt motorseriens hemsida.

Felix Rosenqvist höll sig åter framme i toppen och rullade in som sjua. Efter lördagens åttondeplats kan han därmed summera helgen i Madison, Illinois, med två topp tio-placeringar.

För landsmannen Marcus Ericsson, som på lördagen slutade femma, blev loppet dok en besvikelse. han slutade nu först på 23:e och sista plats. Allt på grund av en bakvinge.

Med 70 varv kvar att köra tvingades stallet byta ut vingen på svenskens bil, vilket blev kostsamt.

– Två fästen till bakvingen gick av, vi måste analysera varför eftersom jag inte var ihop med någon, säger Ericsson till Aftonbladet.