Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Backen Backman klar för Krif Hockey

Fyra år på raken har Eric Backman spelat i kvalserien till hockeyallsvenskan.
Blir det även en femte?
Nu är backen klar för Krif Hockey.
Kallinge • Publicerad 4 juni 2018
Eric Backman är Krifs senaste värvning.
Eric Backman är Krifs senaste värvning.Foto: Bosse Nilsson

25-årige Eric Backman, som har Södertälje SK som moderklubb, spelade förra säsongen i Huddinge IK där han svarade för 16 poäng på 36 matcher.

– Det var en helt okej säsong för egen del, men tråkigt att inte gå hela vägen till allsvenskan, säger Eric Backman i ett pressmeddelande.

Annons

Innan dess har han bland annat varit med och spelat upp Västerviks IK till hockeyallsvenskan. Han var också en sväng i Norge och spelade för Manglerud innan han under samma säsong återvände hem till Sverige för att spela med Kristianstads IK som han även spelade i kvalserien med.

Nästa säsong hoppas han gå minst lika långt med Krif.

– Micke (Johansson, sportchef) var på mig rätt mycket angående om att han såg mig som en viktigt pusselbit i lagbygget, så det kändes bra. Jag vet att klubben har höga målsättningar och satsar mot toppen.

– Vi ska vara med och kriga om plaster upp till allsvenskan. Jag hoppas kunna bidra och få ut allt av mitt spel och vara en viktig röst i omklädningsrummet.

Backman kommer att spela med nummer 52 på ryggen och så här säger Mikael Johansson, i ett pressmeddelande, om värvningen:

– Trots sin unga ålder har Eric erfarenhet av fyra raka kvalserier mot hockeyallsvenskan. Det blir viktigt för oss, säger Johansson.

Thomas CedergrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons