Sport

Backen Backman klar för Krif Hockey

Kallinge Artikeln publicerades
Eric Backman är Krifs senaste värvning.
Foto: Bosse Nilsson
Eric Backman är Krifs senaste värvning.

Fyra år på raken har Eric Backman spelat i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Blir det även en femte?

Nu är backen klar för Krif Hockey.

25-årige Eric Backman, som har Södertälje SK som moderklubb, spelade förra säsongen i Huddinge IK där han svarade för 16 poäng på 36 matcher.

– Det var en helt okej säsong för egen del, men tråkigt att inte gå hela vägen till allsvenskan, säger Eric Backman i ett pressmeddelande.

Innan dess har han bland annat varit med och spelat upp Västerviks IK till hockeyallsvenskan. Han var också en sväng i Norge och spelade för Manglerud innan han under samma säsong återvände hem till Sverige för att spela med Kristianstads IK som han även spelade i kvalserien med.

Nästa säsong hoppas han gå minst lika långt med Krif.

– Micke (Johansson, sportchef) var på mig rätt mycket angående om att han såg mig som en viktigt pusselbit i lagbygget, så det kändes bra. Jag vet att klubben har höga målsättningar och satsar mot toppen.

– Vi ska vara med och kriga om plaster upp till allsvenskan. Jag hoppas kunna bidra och få ut allt av mitt spel och vara en viktig röst i omklädningsrummet.

Backman kommer att spela med nummer 52 på ryggen och så här säger Mikael Johansson, i ett pressmeddelande, om värvningen:

– Trots sin unga ålder har Eric erfarenhet av fyra raka kvalserier mot hockeyallsvenskan. Det blir viktigt för oss, säger Johansson.