Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

ATP-boss: "Ingen vet vad som kommer att hända

Robin Söderling är skeptisk till spel redan i juli. En toppspelare som Rafael Nadal fruktar att 2020 är ett förlorat år.
Tourchefen Andrea Gaudenzi är inte lika pessimistisk.
Tennis • Publicerad 9 maj 2020
Tennistourerna hoppas kunna spela från mitten av juli, men mycket talat för att det är för tidigt och att bland annat Båstadstennisen ställs in. Arkivbild.
Tennistourerna hoppas kunna spela från mitten av juli, men mycket talat för att det är för tidigt och att bland annat Båstadstennisen ställs in. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den internationella proffstennisen – på både herr- och damsidan – gick in i viloläge i början av mars när coronpandemin slog till på allvar. Länge har avsikten varit att kunna spela turneringar igen i mitten av juli. För optimistiskt med tanke på coronapandemin och dess konsekvenser?

Det anser många, inte minst flera spelare. Med alla olika nationella restriktioner, en kraftigt reducerad möjlighet att resa och ekonomiskt plågade arrangörer, tvivlar exempelvis Nadal på att det går att få en fungerande tour under resten av året.

Annons

ATP-tourens chef Andrea Gaudenzi vill inte kasta in handduken. Inte än.

Beslut den 15 maj

Den 15 maj är ett datum som lär visa varthän det barkar. Då måste arrangörerna för tävlingarna i juli och touren vara överens.

Båstadtennisen är en av dessa arrangörer.

– Chanserna är extremt små, om de över huvud taget finns, sade tävlingsdirektören Christer Hult till SVT för några dagar sedan.

– I stora drag jobbar vi med en framförhållning på sex till åtta veckor. Att ta beslut som sträcker sig längre fram i tiden skulle, enligt min mening, vara dumt, säger Andrea Gaudenzi i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.

Resandet en utmaning

Han medger att ett av de stora hindren är resandet, att få spelare med en mängd olika nationaliteter till en och samma turnering.

– Australien är, till exempel, i en helt annan fas än Storbritannien. Och titta på Sverige, som har ett helt annat sätt (att hantera coronapandemin). Vi skulle troligen kunna spela en turnering i Sverige redan i dag. Men kan vi ta 100 spelare till Sverige i dag? Nej. Så där finns utmaningen, säger Gaudenzi.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons