Sport

AIK:s rutin straffade Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Asarum utan vare sig mål eller poäng hemma mot AIK.
Foto: Marcus Palmgren
Asarum utan vare sig mål eller poäng hemma mot AIK.

Asarums damer orkade hålla emot i första halvlek.

Men topplaget AIK vann till slut med 2–0.

FOTBOLL, elitettan

Asarums IF–AIK 0–2 (0–0)

Publik: 176.

Visa mer...

Tidigare i veckan anlände Asarums senaste tillskott, amerikanskorna Sonest Furtado och Marissa Favela. Men pappersexecisen hann inte bli klar till söndagens match. Tjejerna fick se matchen från läktaren tillsammans med skadade Frida Mattsson.

Topplaget AIK gästade Asarum och matchbilden blev som väntat. AIK hade mycket bollinnehav och skapade också de flesta chanserna. Stundtals var Asarum riktigt tillbakapressade när AIK flyttade upp hela laget och tryckte på.

Ett tungt avbräck från Asarumsbacklinje kom när lagkaptenen Mikaela Almgren och en AIK-spelare kolliderade och Almgren tvingades utgå efter drygt 25 minuters spel.

Amerikanskorna Sonest Furtado och Marissa Favela gjorde skadade Frida Mattsson sällskap på läktaren.
Foto: Marcus Palmgren
Amerikanskorna Sonest Furtado och Marissa Favela gjorde skadade Frida Mattsson sällskap på läktaren.

En av matchens farligaste målchans kom i 35:e minuten när AIK:s Therese Simonsson sköt bollen bara någon decimeter utanför stolpen. Skottet fick stora delar av publiken att hålla andan en kort sekund och första halvlek förblev mållös.

– Jag tittade i mitt block i halvtid, det stod ingenting. Jag sa till tjejerna, bli inte nöjda nu men vi gör det jättebra, säger Asarums tränare Jens Wedeborg.

Sen fick AIK ett tidigt mål i andra halvlek. Ett inlägg som en AIK-spelare nådde högst på och nickade i bortre krysset.

Samtidigt föll regnet och gjorde det svårspelat. Båda lagen hade ett par farliga chanser innan AIK till slut punkterade matchen med sitt 2–0-mål.

– Jag trodde faktiskt vi skulle få med oss en poäng i halvtid men inte. Känslan just nu är att vi gör en bra match men ändå visar resultattavlan 0–2, säger Wedeborg lite fåordig efter matchen.

Jens Wedeborg och hans Asarum blev mållösa mot AIK.
Foto: Marcus Palmgren
Jens Wedeborg och hans Asarum blev mållösa mot AIK.

Ännu ett tungt avbräck var när Olivia Johansson haltade av planen i 77:e minuten.

– Det var någon typ av vrickning i knäet, men jag tror inte det var så farligt.

I och med förlusten och att Brommapojkarna, laget bakom spelade oavgjort mot Morön BK blir det ännu tajtare i streckstriden. Nästa match för damerna är mot just Brommapojkarna på bortaplan.

– Det skiljer bara en poäng nu och det klart att den är viktig, punkt slut. Men det viktigaste är ju att komma över strecket.

+ 1
Asarum–AIK 2–0. Foto: Marcus Palmgren.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.