Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Arsenals fälls för diskriminering

Fotboll • Publicerad 27 maj 2020
Arsenals damer lär inte jubla över domen för diskriminering – drygt en halv miljon kronor i böter. Arkivbild.
Arsenals damer lär inte jubla över domen för diskriminering – drygt en halv miljon kronor i böter. Arkivbild.Foto: Zac Goodwin/AP/TT

Arsenal har dömts till böter av det engelska fotbollsförbundet FA på motsvarande drygt 560 000 kronor för diskriminering av en tidigare flicklagstränare 2014.

U15-tränaren Robin Carpenter avskedades sedan han berättat att han misstänkte att han led av autism. Arsenal nekar till anklagelserna, men en oberoende regelgivande kommission kom fram till att Arsenal "behandlat honom minde välvilligt än de skulle ha gjort med en anställd utan funktionsnedsättning".

Annons

Carpenter fick nästan 200 000 kronor i ersättning av klubben när den fälldes i arbetsdomstolen 2015. Förutom böterna ska de ledare i klubben som varit ansvariga i frågan genomgå en utbildning.

Damernas Super League ställdes tidigare i veckan in för resten av säsongen på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons