Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Meijer irriterad – årsbästa av Bengtsson

Duellen mellan Michaela Meijer och Angelica Bengtsson i damernas stavhopp kom av sig.
Meijer, som i sommar satt svenskt rekord med 4,83, stannade på 4,36 och var rejält besviken efteråt.
Friidrott • Publicerad 15 augusti 2020
Angelica Bengtsson satte nytt årsbästa i Uppsala.
Angelica Bengtsson satte nytt årsbästa i Uppsala.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Damernas stavhopp på SM i Uppsala var på förhand en duell mellan Michaela Meijer och Angelica Bengtsson. Meijer, som satte svenskt rekord med 4,83 tidigare i augusti och därmed är tvåa i världen i år, klev in på 4,36 och tog höjden i första försöket. Men därefter tog det stopp och med tre rivningar på 4,56 lämnade hon Uppsala i besvikelse.

– I Sollentuna senast kändes allt dåligt. I dag kändes det bra, kroppen var bra, huvudet var bra och förhållandena var bra. Det är bara att jag... sjabblar bort det, säger Meijer, som inte hade långt till tårarna.

"Idiotiskt"

Annons

– Det är så idiotiskt att bara sjabbla bort sådana här förhållanden. Det är inte bara mig själv jag sviker, det är alla som jobbar med mig. Det är... jag vet inte, det är för dåligt.

I stället var det Angelica Bengtsson som kunde ta hem SM-guldet efter att återigen ha visat att hon till slut hittat formen efter en strulig sommar. Hon klarade 4,71 vilket innebar nytt årsbästa med en centimeter jämfört med lag-SM i Göteborg tidigare den här månaden.

– Det var skönt, det blir alltid ett himla lugn när man vet att man vunnit tävlingen.

Försöker med styvare stav

27-åringen försökte tre gånger på svenska rekordhöjden 4,84, men då med en styvare stav som hon inte riktigt lärt sig att behärska.

– Jag var lite arg på det just där i stridens hetta. Jag har några stavar som jag hoppat på i massvis med år nu, sedan 2016, som jag verkligen är väldigt "go" med. Och så finns den här staven, som jag bröt i Doha men ersatt, och som jag inte får ihop tajmningen med, säger Bengtsson och fortsätter:

– "Mondo" (Armand Duplantis) får ju till det på en gång (när han byter stav), men han är inte riktigt lika van vid sina stavar som jag är.

TT: Du är för bekväm med dina gamla stavar?

– Ja precis, jag känner dem som baksidan av handen.

Målet är att ha hunnit "bli kompis" med staven till OS i Tokyo nästa år.

– Men jag vill ju gärna ta rekordet (från Meijer).

Annons

Lisa Gunnarsson blev tvåa på 4,46.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel dignitet på tävlingen. Rätt ska vara SM.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons