Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

16 000 på läktaren – trots pandemin

En ovanlig syn mötte världen när semifinalen i serbiska cupen spelades.
Hela 16 000 supportrar befann sig på arenan. Trots pågående pandemi.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2020
Det var 16|000 på läktaren under derbyt.
Det var 16|000 på läktaren under derbyt.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Fotbollsligor och cuper har börjat starta och återupptas efter att corona satte hela idrottsvärlden på paus tidigare i år, och det har främst varit utan publik på läktarna.

Ett av få undantag skedde på onsdagskvällen. När rivalerna Partizan Belgrad och Röda Stjärnan möttes i semifinal i den serbiska cupen hade 16 000 supportar tagit sig till läktarna på Partizan-stadion i Belgrad.

Annons

Partizan vann med 1–0 efter att mittfältaren Bibras Natcho gjort matchen enda mål. Det blev desto fler varningar i det heta derbyt, nio gånger fick domaren plocka fram det gula kortet.

– Jag vill tacka supportarna för deras fantastiska stöd. Det känns bra att få spela klart cupen inför fulla läktare, säger Partizans tränare Savo Milosevic.

Partizan nu är klara för final i serbiska cupen där man ställs mot Vojvodina. Finalen spelas den 24 juni i Belgrad.

Enligt statistiken har Serbien drabbats relativt lindrigt av covid-19. Hittills har 12 031 personer smittats och 251 av avlidit.

Rättad: I en tidigare version uppgavs det felaktigt att det var första gången publik tilläts på fotbollsmatcher. Det har även funnits felaktigheter kring publiksiffran. Rätt är 16 000.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons