1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sverige fosterland

Nyheter • Publicerad 22 april 2013

God morgon i ärans och hjältarnas land. Fast det var då det, i dag råder ackurat det omvända förhållandet. Aningslöshetens, fobiernas och de kränktas land, se där vad vi har att yvas över.

Gladdes ändå en del åt såssarnas valdebacle i samband med kongressen. Ett lysande exempel på aningslöshet.

Vilket land vi har, hörni! Ett försvar som världen skrattar åt, och i helgen vajade hakkorsflaggan utanför kommunhusen i Ljungby, Vimmerby och Mönsterås ty det var Hitlers födelsedag. Chockerande! Det tog timmar innan man kunde få ner eländet, och man undrar i sitt stilla sinne om berörda kommuner inte har någon fungerande räddningstjänst. Eller har man kanske lagt ner räddningstjänsten och skrivit kontrakt med Flygvapnets incidentberedskap? Möjligen de ansvariga rent av tvekade att ta ner den skamliga symbolen av rädsla för att bedömas som nazistofober.

Hur som helst är det i dag exakt åtta månader till julafton. Det ska bli trevligt, och det är ju gott om tid att förbereda sig. I söndags eftermiddag befor jag E 22 från Skåne och kan berätta för er govänner, att några tecken på jul finns det absolut inte ännu. Utanför det stora varuhuset Eko i Fjälkinge sågs hela berg av vita säckar som förmodligen inte innehöll julgranskulor och glitter utan jord, gödning och liknande. Det låter kanske märkligt, men håken vet om det inte är våren som är i faggorna.

Jag var på väg hem från Kävlinge där jag erbjudit mig att gräva en grop åt andra, en grop till ett kvittenträd.

Tänkte mig en meterhög liten planta och inte ett fyra meter högt träd. Esses och gusigförbarme vilken grop! Lyckligtvis bär jag med mig erfarenheter av att gräva värn såväl i Skillingaryd som i Afrikas röda jord. Jag hade också med mig en vanlig spade liksom arméns korta, den gamla fina med träskaft. Sistnämnda var bra att arbeta med från gropens botten.

På tal om Skillingaryd är det en ort jag inte längtar att återvända till. Men dock, bakom disken på fiket stod en av 60-talets absolut stiligaste brunetter, och på etablissemangets grammofon spelades oupphörligen ”Only You” med The Platters. Visst är det ett vackert minne. Dock, om jag ska komma med någon anmärkning, var sockerbullarnas botten något vek varför vaniljkrämen inte sällan pruttade ut när man bet i bullen.

”Språklåddan”:

1) Förvarsministern uttalade i måndags morse att ”det är upp till Försvarsmakten att själva göra en avdömning . . .” Det handlade om försvarets tillkortakommande visavi det ryska skenanfallet mot Sverige en natt i påskas. Till försvarsministerns kännedom kan meddelas, att ordet avdömning inte existerar, vilket ju knappt försvaret heller gör.

2) I debatter de senaste veckorna har olika islamister i Islamska förbundet flera gånger talat om ”det muslimska civilsamhället.” Vad menas med det, finns det flera olika muslimska samhällen och vad har de i så fall för syfte och vad heter de? Frågan pockar på sitt svar.

Nu tar vi oss samman och gör Sverige till ett bättre land för alla.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.