1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Villkorlig dom för dödsolycka

Den 68-årige man som förra sommaren orsakade en bilolycka med dödlig utgång i Mjällby, dömdes i går till villkorlig dom och dagsböter vid tingsrätten i Karlshamn.
Sölvesborg • Publicerad 17 november 2007
Foto: LENA EHRING En man dog. En sölvesborgare i 50-årsåldern dog förra sommaren i en våldsam krock mellan två personbilar och en buss i Mjällby. En 68-årig man har nu dömts för att ha orsakat olyckan.
Foto: LENA EHRING En man dog. En sölvesborgare i 50-årsåldern dog förra sommaren i en våldsam krock mellan två personbilar och en buss i Mjällby. En 68-årig man har nu dömts för att ha orsakat olyckan.Foto: LENA EHRING

Det 11 augusti förra året körde den 68-årige mannen i riktning mot Hällevik. När han vid Mjällby skulle göra en vänstersväng var han inte observant på att det kom en buss i motsatt riktning. Och bussen körde rakt in i honom. Mannen som åkte med 68-åringen avled av sina skador samma dag.

Även en man som kom körande från Hällevik och i sin tur kolliderade med bussen fick allvarliga hjärn- och lungskador.

Därför dömdes i går 68-åringen för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafiken.

Den 68-årige mannen nekar till brott men medgav att händelsen gått till så som vittnen berättat.

Han minns inte själv någonting från olyckan.

Han säger dock att han aldrig såg någon buss innan olyckan inträffade och säger att sikten var försämrad på grund av kraftigt regn.

Han dömdes till villkorlig dom och 40 dagsböter.

Han dömdes även att betala ett skadestånd på 4 536 kronor till dödsboet efter den avlidna mannen och 71 850 kronor till mannen som kolliderade med bussen.

Paola Nordgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.