1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vill ha 190 000 i bidrag

Det kommunala beslutet att flytta all vuxenutbildning till Bromölla blev ett hårt slag för Folkets Husföreningen i Sölvesborg som hyrt ut sina lokaler till denna verksamhet.
Sölvesborg • Publicerad 12 maj 2003

Nu söker föreningen 190 000 kr i driftsbidrag. Och en intensiv debatt är att vänta när bidraget ska behandlas politiskt.

Påverkades negativt

I sin bidragsansökan skriver Folkets Husföreningen via sin ordförande Christer Skoog att föreningens möjligheter till en större grad av självfinansiering påverkades negativt när en inte oväsentlig del av deras hyresintäkter försvann i och med vuxenutbildningens flytt.

Driftsbidrag behövs

Föreningen arbetar vidare, fortsätter Skoog, på att finna nya hyresgäster och möjligheter till intäkter. Men för att kunna tillgodose sölvesborgarna med samlingslokaler behövs ett driftsbidrag i år med 190 000 kr.

- Pengarna finns med i vår budget. Men när ansökan ska behandlas i nämnden blir det säkert, precis som vanligt, en intensiv debatt, säger Helene Björklund (s), ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Björklund berättar vidare att när bidragsfrågan var uppe i arbetsutskottet föreslog Arne Bogren (m) att enbart 80 procent av det sökta bidraget skulle medges.

Ett rimligt bidrag

Själv tycker nämndsordföranden att 190 000 kr är ett rimligt bidrag. Det är för övrigt lika stort som det driftsbidrag Folkets Husföreningen fick i fjor. Då avslutades ett treårigt avtal.

- Jag är ny som ordförande och vill inte så här tidigt binda upp mig på så långa avtal. Än så länge tar vi ett år i taget, säger Helene Björklund.

Folkets Husföreningens bidragsansökan tas upp i fritids- och kulturnämnden i veckan.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.