1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Vi har absolut inte slut på idéer"

Socialdemokraterna hade optimala förutsättningar under förstamajfirandet i Sölvesborg. Solen sken och vinden tog ett stadigt tag om de röda fanorna. Men så är också förhoppningarna högt ställda inför höstens val.
Sölvesborg • Publicerad 1 maj 2014
Många önskemål. Det var god uppslutning i Socialdemokraternas förstamajtåg.
Många önskemål. Det var god uppslutning i Socialdemokraternas förstamajtåg.Foto: 

Kommunalråd Heléne Björklund (S) höll i taktpinnen vid aktiviteterna på Stortorget. Riksdagsledamot Peter Jeppsson (S), som är van vid den uppgiften, fick i stället äran att hålla det officiella förstamajtalet. Något han inte gjort i hemstaden sedan 2006, samma år som han tog plats i riksdagen för första gången.

Han var sugen på att stämma upp i "Gråt inga tårar" av Thorleifs, men var rädd att låtvalet kunde missuppfattas. Desto tydligare var vad ordföranden för S i Sölvesborg anser om dagens arbetsmarknad.

– Arbetslösheten i samhället, och ungdomsarbetslösheten i synnerhet, är en skam, sa Peter Jeppsson.

Blir det Socialdemokraterna som får regera till hösten påstod Peter Jeppsson att "ingen under 25 år ska gå arbetslös längre än tre månader".

Heléne Björklund hoppas att Peter Jeppsson, som är partiets förstanamn på riksdagslistan, ska få jobba riktigt hårt nästa mandatperiod, och då i regeringsställning.

Själv tackade hon för förtroendet att få leda kommunen tillsammans med samarbetskamraterna i Miljöpartiet och Vänsterparitet.

– Det är en svår och stor uppgift, men vi har absolut inte slut på idéer.

Hon nämnde en nyligen genomförd undersökning som har visat att nio av tio sölvesborgare kan tänka sig att rekommendera sina vänner att flytta hit.

– Tro inte att det innebär att vi lutar oss tillbaka. Vi vill att tio av tio ska uppleva att kommunen har bäst äldreomsorg, skola och lägst arbetslöshet, sa Heléne Björklund.

Sarah Pallin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.