1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Vi flyttar för sällan"

- Generationsväxlingen har inte fungerat i Nogersund, slog kommunalrådet och Nogersundsbon Jens Åberg (s) fast på lördagens skolmöte i bygdegården.
Sölvesborg • Publicerad 10 november 2003

Jens Åberg inledde det tre timmar långa och många gånger infekterade skolmötet med att ge en privat bild av situationen i Nogersund.

- När vi byggde vårt hus på Trålvägen här i Nogersund för snart 25 år sedan fanns det på gatan 15 hus med totalt 30 barn i. Nu bor samma folk kvar i 14 av husen, men nu finns det bara ett barn på gatan.

- Det är en brist på generationsväxling. Vi flyttar för sällan, det problemet delar Nogersund med andra orter och det slår hårt mot byskolorna, sade Åberg som för en gångs skulle kunde promenera till ett politiskt möte.

Enligt kommunalrådet finns det inget som helst tryck efter de lediga tomter som finns i Nogersund.

Nogersundsborna kritiserade dock Sölvesborgs kommunledning för bristande marknadsföring av Nogersund som bostadsort.

- Allt i den vägen satsas på centrala Sölvesborg och det nya området öster om Sölvesborgsviken. Det är väl bättre att ta tillvara det som finns i stället för att satsa på nytt, som en av mötesdeltagarna uttryckte sig.

Flera Nogersundsbor gav uttryck för sin bestämda uppfattning att samhället kommer att stanna av utan skolan.

De efterlyste en mer rättvis besparing runt om på kommunens skolor. Nu blir det, sades det, Nogersund och Gammalstorp som får ta hela smällen.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.