1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vapendrama i Valje

Ett stort antal poliser från Skåne och Blekinge larmades sent på onsdagseftermiddagen till Valje där en man med vapen tagit sin tillflykt i en lägenhet. Och han vägrade komma ut..
Sölvesborg • Publicerad 27 november 2003

Det var vid 15.45 på onsdagen som polisen i Kristianstad fick ett larm om att en Valjebo skjutit ihjäl en hund utomhus.

Piketstyrka

Som alltid när det är vapen inblandade tog poliserna det säkra före det osäkra och tillkallade dels kolleger från Blekinge, men också en specialutbildad piketstyrka inklusive förhandlare från Malmö.

Låst in sig

När de första poliserna anlände hade mannen, som är i 55-årsåldern, låst in sig i en lägenhet i Valje. Dock inte sin egen bostad utan hos en kamrat som hela tiden befann sig i samma lägenhet som vapenmannen.

I avvaktan på att piketstyrkan skulle hinna fram till Valje fryste poliserna läget på brottsplatsen och inväntade malmöpoliserna. Men ingenting hjälpte, mannen vägrade komma ut.

Kom ut frivilligt

Först vid 19-tiden kom han frivilligt ut och överlämnade sig och vapnet, troligen en hagelbössa, till poliserna.

- Dramat fick en mycket lugn avslutning, säger vakthavande befäl vid kristianstadspolisen.

- Och att vi inväntade piketstyrkan från Malmö beror på att de är specialutbildade för att klara en sådan här situation, fortsätter polisbefälet.

Polisen uppger vidare att mannen inte behövde följa med till polisstationen i Kristianstad utan poliserna nöjde sig med att omhänderta vapnet.

Nu fortsätter utredningen. Exakt vilka brott valjebon är misstänkt för kunde polisen inte uppge på onsdagskvällen.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.