1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Väktare och polis grep tre tjuvar

Polis och väktare lyckades på tisdagsmorgonen gemensamt avstyra ett inbrott på Ingegärds Guld & Silver på Industrigatan i Bromölla.
Sölvesborg • Publicerad 27 april 2005

Tre personer greps och polisen misstänker att någon eller några av dem var inblandade även i kuppen mot Juhlins Ur & Guld natten innan. Det var när en väktare från Sölvesborgsbaserade Protect U vid 03.30-tiden på tisdagsmorgonen patrullerade på Industrigatan i Bromölla som han upptäckte en misstänkt bil utanför Ingegärds Guld & Silver.

Springer från platsen

Väktaren ser hur tre personer springer från platsen och han tar med hjälp av sin tjänstehund upp jakten och får tag i en av personerna. Dessutom kommer polis snabbt till platser och lyckas fånga de andra två.

Männen är 19, 20 respektive 31 år gamla och två av dem är skrivna på adresser i Kristianstadstrakten medan den tredje är hemmahörande i Uppsala.

-Fast vi misstänker att en fjärde person också var inblandad och honom söker vi för fullt, men än så länge är han på fri fot, säger Lars-Olof Stålner, närpolischef i Bromölla.

Pansarglas i dörren

Ingegärd Wennberg är ägare av Ingegärds Guld & Silver och hon säger till BLT att tjuvarna försökte ta sig in i hennes butik genom att slå sönder pansarglaset i entrédörren med en hammare.

Men tydligen kom väktaren och skrämde dem.

-Det är väldigt obehagligt även om några tjuvar aldrig lyckats ta sig in i min lokal genom att krossa fönsterrutor, kommenterar Ingegärd Wennberg.

De gripna männen sitter anhållna hos polisen i Kristianstad och enligt Lars-Olof Stålner finns det mycket som pekar på att någon eller några av dem även var inblandade i föregående natts kupp mot Juhlins Ur & Guld.

Då krossades ett skyltfönster med hjälp av en slägga och klockor för cirka 300000 kronor stals. I bägge fallen har nystulna bilar från Kristianstad varit inblandade.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.