1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

För pengarna bröderna Leif och Rune Hansson i vintras fick när de sålde trålaren Delfin har nu 56-årige Rune köpt en ny båt, tolv meter lång.
- Jag har tänkt att ge henne namnet Delfin, kommenterar Rune Hansson.
Sölvesborg • Publicerad 16 oktober 2002

I förra veckan åkte Rune Hansson till Dyrön norr om Göteborg för att hämta hem sin nya trålare, en plastbåt av märket Nordsjö 40 och på måndagskvällen anlände Hansson till hemmahamnen i Nogersund.

- En viss nyfikenhet får man räkna med, det är ju än så länge en ny och okänd båt här i Nogersund, säger Rune Hansson.

Trots hotet om torskfiskestopp vågar Rune satsa. Han gör det med pengar från vårens försäljning av Delfin och han räknar dessutom med att politikerna tar sitt förnuft till fånga och låter torskfisket fortsätta.

Priset vill han inte avslöja och under en dryg veckas tid ska båten, byggd 1986, genomgå vissa ändringsarbeten. Han räknar med premiärfiske i nästa vecka.

Rune Hansson har ansökt om att få det gamla namnet Delfin, SG 170 och han tänker fiska ensam.

- Fördelen med trålfiske jämfört med garnfiske är att man är mer oberoende. Man kan gå ut och fiska när vädret är skapligt och man är inte tvingad att ge sig ut i dåligt väder för att ta upp garn, förklarar Rune Hansson.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.