1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Vad har ni beslutat"

Nu kräver Gösta Larsson, ordförande i Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund, ett klarläggande om vilket beslut partistyrelsen egentligen tagit till den motion som föreslår förbud mot pälsdjursuppfödning.
- Hela vår näring står ju på spel, dundrar Larsson.
Sölvesborg • Publicerad 13 oktober 2001

I brevet till den socialdemokratiska partistyrelsen i Stockholm skriver pälsdjursuppfödarnas riksordförande Gösta Larsson, Mjällby-Ljunga, att förbundet på olika sätt blivit informerade om partistyrelsens beslut angående en motion från Norrtälje arbetarekommun att avveckla svenska pälsdjursuppfödning.

Var enig

Larsson påpekar att riksdagsledamöterna Jan Björkman och Kjell Nordström, som båda deltog i partistyrelsens sammanträde, i radio- och tidningsreportage (bland annat i BLT) redovisat att partistyrelsen var enig i att avstyrka bifall till motionen.

"Därför", fortsätter Larsson, "är man överraskad och oförstående till att det slutliga dokumentet formulerats som att partistyrelsen biföll motionen".

Förödande

Enligt ordförande i Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund, är det förödande om olika uppfattningar i beslutsfrågan, och en felaktig tolkning inför beslutsskrivningen, kan komma att ödelägga en hel näringsverksamhet med allt vad det innebär.

Som SPR-ordförande hoppas Gösta Larsson på ett klarläggande, före partikongressen den 5 november, till vilket beslut partistyrelsen verkligen har tagit.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.