1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Utköpt socialchef får 24 månadslöner

Sölvesborg • Publicerad 21 november 2007

Bromöllas tidigare socialchef Irene Wahlgren köptes ut från sin tjänst för 24 månadslöner. Det framgår av det kommunala protokoll som nu blivit offentligt.

Irene Wahlgren fick i slutet av oktober lämna sin tjänst sedan det uppstått en förtroendeklyfta mellan henne och den socialdemokratiska kommunledningen.

Hon var socialchef i Bromölla i fem år och hade en månadslön på 42 200 kronor när hon köptes ut. Det innebär att hon kan kvittera ut drygt 1,1 miljon kronor från Bromöllas hårt ansträngda kommunkassa de kommande två åren utan att jobba.

Får hon ett nytt jobb innan de 24 månaderna gått minskar eller upphör utbetalningarna från Bromölla kommun. För kommunen blir det en dyr affär eftersom det dessutom tillkommer sociala avgifter på ersättningen till Irene Wahlgren.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.