1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Unga örnar och gamla uvar i Norje

Drygt 170 barn, ungdomar och ledare från föreningen Unga örnar njuter i veckan av aktiviteter och gemenskap på lägret i Norje.
Sölvesborg • Publicerad 3 juli 2013
Risotto under produktion. Ingvar Gustavsson kokade 30 kilo ris i den gamla militärpannan. ?Jag tillhör snarare avdelningen gamla uvar än unga örnar?, kommenterar han sin egen medverkan under lägret.
Risotto under produktion. Ingvar Gustavsson kokade 30 kilo ris i den gamla militärpannan. ?Jag tillhör snarare avdelningen gamla uvar än unga örnar?, kommenterar han sin egen medverkan under lägret.Foto: 
På språng. Martin Rundqvist från Orshult i Kronoberg och Medin Sumic från Karlskrona ­försöker få tag i frisbeen.
På språng. Martin Rundqvist från Orshult i Kronoberg och Medin Sumic från Karlskrona ­försöker få tag i frisbeen.Foto: Tobias Wahlberg
Flera Perssoner. Dessie Persson försöker finta bort Pontus Gustavsson, Arman Moazdian och Axel Persson. Klara Persson står beredd att ta emot frisbeen.
Flera Perssoner. Dessie Persson försöker finta bort Pontus Gustavsson, Arman Moazdian och Axel Persson. Klara Persson står beredd att ta emot frisbeen.Foto: 
Blandade åldrar. Aneth Dahlquist från Helsingborg filmar ungdomarna på frisbee-planen med en typiskt ungdomlig elektronikpryl i knallrött.
Blandade åldrar. Aneth Dahlquist från Helsingborg filmar ungdomarna på frisbee-planen med en typiskt ungdomlig elektronikpryl i knallrött.Foto: 

För tredje året i rad arrangerar föreningen Unga örnar sitt stora läger för Sydsverige på campingen i Norje.

– Tidigare har vi alternerat mellan de olika länen, men när vi kom hit för tre år sedan kände vi att det var här vi skulle vara. Här får vi väldigt bra hjälp med allt vi behöver och blir jätte­fint bemötta av lokalbefolkningen, säger Annika Persson, som är en av ledarna för den gruppen som kommer från Malmö-området.

Hon gör själv sitt 29:e sommarläger i rad för Unga örnars räkning och borde alltså kunna svara på vad det är som är det ­allra bästa med just denna förening.

– Det säger väl antag­ligen alla föreningar. Men det är faktiskt gemenskapen och blandningen på människor med olika erfarenheter och förutsättningar. Den yngsta vi har här är drygt ett år och den äldsta ska snart fylla 70.

Teater-workshop, afrikansk dans, bugg och spökrunda är ett axplock av de många olika aktiviteter som står på programmet i veckan.

Tisdagen ägnades åt diverse prova på-aktiviteter. Under BLT:s besök spelas några matcher i frisbee-handboll. Kampviljan och samarbetsförmågan sattes definitivt på prov.

En av ledarna på plats konstaterade under en av matcherna att det hela påminde mer om frisbee-rugby än frisbee-golf.

Men nu var det kanske inte hur det såg ut som var det viktiga, utan att man hade roligt tillsammans. Och det verkade man helt klart ha.

Tobias Wahlberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.