1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Två skyttar fick dela på utmärkelsen Årets bragd

Sölvesborgs Skytteförening stod i centrum när den lokala utmärkelsen Årets bragd 2007 på torsdagen utdelades.
Sune Dahlin, 77 år, och Emelie Lindén, 13 år, fick dela på priset.
Sölvesborg • Publicerad 29 november 2007
Belönad skytteförening. Två medlemmar i Sölvesborgs Skytteförening delar på utmärkelsen Årets bragd 2007. Från vänster: fritidsnämndens ordförande Mats Svensson, Emelie Lindén, Sune Dahlin samt sparbankschefen Håkan Ursberg.
Belönad skytteförening. Två medlemmar i Sölvesborgs Skytteförening delar på utmärkelsen Årets bragd 2007. Från vänster: fritidsnämndens ordförande Mats Svensson, Emelie Lindén, Sune Dahlin samt sparbankschefen Håkan Ursberg.Foto: 

Utmärkelsen motiveras med Sune Dahlins långvariga och outtröttliga ledarskap som starkt bidragit till att generera ungdomar som Emelie Lindén.

Hon har, för fjärde året i rad, vunnit riksfinalen i elitseriens korthålsskytte och därmed, enligt juryn, satt Sölvesborg på skyttekartan.

– Jag siktar på att komma med i landslaget och sedan hade det varit roligt att vinna OS, kommenterade 13-åriga Emelie Lindén oblygt vid gårdagens ceremoni på sparbanken.

Hennes inträde i skytteföreningen skedde för sex år sedan när pappa Björn tog med henne till det klassiska sportlovsskyttet i Bokelundsskolans källare.

Sedan har det fortsatt. Hon tränar normalt två gånger i veckan och under vissa perioder är det tävlingar i stort sett varje helg.

Till vardags går hon i årskurs 7 på Bokelundsskolan.

Hon skjuter liggande med ett salongsgevär på 50 meter och med stor framgång. Nästa tävling är på lördag då det är kretsmästerskap i 70-iaden på hemmaplan.

Emelie Lindén och Sune Dahlin får, förutom äran, 2 500 kronor vardera och Emelie berättar att hennes pengar ska gå till ny utrustning.

När juryn i sin motivering pekade på Sune Dahlins långvariga ledarskap tog de inte till någon överdrift.

Han gick med i föreningen för 50 år sedan, 1957, och utsågs omgående till kassör.

Sedan några år tillbaka är han dessutom föreningens ordförande.

– Vi är cirka 250 medlemmar och förutom våra ledare vill jag framhålla Emelies föräldrar Björn och Anette Lindén som lägger ner ett stort arbete, säger Sune Dahlin som sina 77 år till trots fortfarande är en mycket aktiv skytt.

Fotnot: Årets bragd ersatte i fjor utmärkelsen Årets ledare och premiäråret gick priset till Nogersunds hembygdsförening.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.