1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tre unga åtalas för gängmisshandel

En brutalt gängmisshandel under sommarens Bromölladagar har nu resulterat i att tre ynglingar från Sölvesborg åtalats för misshandel. Bara en har erkänt.
Sölvesborg • Publicerad 14 september 2001

Det var en 25-årig man som utsattes för misshandeln vid Ifötorget i Bromölla i somras, under de pågående Bromölladagarna. Han har berättat hur han blev jagad och omkullsparkad. Därefter fick han ta emot mängder av sparkar.

Fördes till sjukhus

En vakt kom till 25-åringens undsättning och han fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad för läkarvård. Han klarade sig utan frakturer och allvarligare skador.

Den 17-åring från Sölvesborg som erkänt delaktighet i misshandeln har uppgett för polisen att de var 5-6 personer som slog och sparkade den liggande mannen ochatt alla var lika aktiva.

Pekas ut av vittne

Den andre 17-åringen som nu åtalats av åklagare medger enbart att han varit i handgemäng medan 19-åringen helt förnekar inblandning. Försvårande för honom är dock att det finns vittnen som pekat ut honom och för polisen berättat vad han gjorde under misshandeln. Åklagaren har kallat fyra ögonvittnen till rättegången i Kristianstad.

Målet kommer upp med förtur med anledning av de åtalades låga ålder.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.