1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tolv chaufförer varslas efter förlorad kund

Åkeribranschen har det tufft och nu har DFDS Transport AB tvingats varsla tolv av sina 30 chaufförer i Sölvesborg om uppsägning.
Sölvesborg • Publicerad 6 september 2006

Anledningen till det lagda varslet är att DFDS Transport AB har förlorat en tung och viktig kund, dock vill åkeriets platschef Hans Klang inte avslöja vilken.

"Sorglig utveckling" - Nej, det är en sak mellan kunden och oss, säger Klang och betonar att företaget hela tiden är tvunget att produktionsanpassa sig.

Våren 2005 lades det förra varslet, då var det 14 chaufförer som drabbades varav tre av dessa har återanställts.

- Det här är en sorglig utveckling av Dahlqvists så anrika åkeri, säger Gustav Holmberg, facklig kontaktperson inom Transportarbetareförbundet.

Holmberg har tillbringat 43 år bakom lastbilsratten och på grund av det lagda varslet riskerar den 63-årige trafikkämpen att stå utan arbete.

Hoppas på nya jobb - På det här åkeriet, som fortfarande går under namnet Dahlqvists i branschen, finns det många trotjänare, påpekar han.

Den facklige kontaktpersonen räknar med förhandlingar om varslen redan denna vecka. Även om marknaden är hård, stenhård, har han ett visst hopp om att kunna medverka till att drabbade chaufförer hittar nya jobb.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.