1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tjuvar bröt sig in två gånger

Ännu en gång har Furulundsskolan drabbats av tjuvar. Det skedde på söndagskvällen och tjuvarna bröt sig in på två ställen på gymnasieskolan.
Sölvesborg • Publicerad 30 oktober 2001

Det senaste inbrottet på Furulundsskolan upptäcktes av en väktare vid 03-tiden på måndagsmorgonen. Allt pekar dock på att inbrottet ägde rum redan på söndagskvällen.

Tekniksalarna

Tjuvarna hade först krossat en ruta i en dörr vid tekniksalarna, in mot skolgården, och därefter brutit upp en innerdörr.

Men tjuvarna nöjde sig inte med detta utan krossade även en fönsterruta och tog sig in i salarna som vetter mot vårdcentralen.

Satellitmottagare stals

Allt som allt stals en satellitmottagare, en så kallad dekoder som elevrådet på Furulundsskolan nyligen köpt och som installerades så sent som i torsdags i anslutning till matsalen. Men också två datorer samt två videoapparater stals.

- Värdet av det stulna uppgår till 20 000 kronor, upplyser rektorn Anders Torstensson.

Polisen gjorde på måndagsförmiddagen en teknisk undersökning på brottsplatsen, men några direkta spår hade tjuvarna inte lämnat efter sig.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.