GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tidigare PRO-ordförande tar SD-plats i fullmäktige

För fem år sedan lämnade han uppdraget som ordförande för Mjällby PRO. Men nu tar snart 83-årige Rolf Hans Berg plats i kommunfullmäktige på en av de 14 SD-stolarna. Han vill jobba för lokala pensionärs- och kulturfrågor.
Hällevik • Publicerad 12 september 2018
Mjällbys tidigare PRO-ordförande Rolf Hans Berg tar SD-plats i kommunfullmäktige.
Mjällbys tidigare PRO-ordförande Rolf Hans Berg tar SD-plats i kommunfullmäktige.Foto: LENA EHRING

Rolf Hans Berg berättar att han alltid har varit politiskt intresserad. Redan på 1970-talet var han engagerad i Centern i Skaraborgs län.

– Då var jag ersättare i fullmäktige. Så jag vet vad uppdraget innebär, säger han.

Sitt yrkesliv delar han upp i tre delar. Det började inom det militära och fortsatte inom Stockholms lokaltrafik för att avslutas som konsult inom alternativa drivmedel,.

För 15 år sedan flyttade Rolf Hans Berg från Stockholm till Hällevik. Det var kärleken till en kvinna på Lister som var orsaken till flytten och några år senare blev han ordförande i Mjällby PRO.

Det uppdraget avslutade han för fem år sedan.

Men politiken lockade och för tre år sedan blev han medlem i Sverigedemokraterna.

Varför just SD?

– Jag gillar deras politik.

– Förutom invandringspolitiken så uppskattar jag att de försöker få rätsida på den märkliga beskattningen av pensionärer.

Det politiska intresset och engagemanget växte så i vintras valdes han i den lokala SD-styrelsen. Därefter fick han frågan om han ville vara med på fullmäktigelistan.

Det ville han och nu är han invald som nummer tolv av totalt 14 SD-platser.

Är du förvånad över valframgången?

– Nej, inte ett dugg. Partiet befinner sig i en framgångsperiod.

Är SD moget att leda kommunen?

– Ja, vi har ett bra och sammanhållet lag. Det är ingen tvekan om att vi kan ta över makten. Det ger väl sig om några dagar, betonar Rolf Hans Berg som blir 83 år i nästa vecka.

Vilka frågor brinner du för?

– Jag vill jobba med pensionärsfrågor i olika sammanhang.

– Men jag värnar också om kulturen.

Han framhåller sitt engagemang i Facklan och menar att kommunen borde sköta grönytor och blomsterarrangemang lika bra i de mindre samhällena på Lister som det görs i centrala Sölvesborg.

Det var kärleken till en kvinna som fick Rolf Hans Berg att flytta från Stockholm till Hällevik för 15 år sedan.
Det var kärleken till en kvinna som fick Rolf Hans Berg att flytta från Stockholm till Hällevik för 15 år sedan.Foto: LENA EHRING

– Jag vill påstå att antalet turister och gäster är större i Hällevik än inne i stan, slår Rolf Hans Berg fast.

– Det duger inte att som i Hällevik ställa ut några blomsterlådor tidigt på säsongen och sedan låta bli att vattna.

Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.