unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Tåg spårade ur vid stationen

En olycka med ett godståg inträffade på järnvägsstationen under eftermiddagen. En vagn spårade ur och kraschade till slut med en elcentral.
En olycka med ett godståg inträffade under eftermiddagen.
En olycka med ett godståg inträffade under eftermiddagen.
Foto: Lars Ohlsson

BLT:s Lars Ohlsson var på plats vid klockan 15.15 och försöker beskriva situationen:

– Det är ett godståg med vagn som har hamnat på fel spår på stationsområdet i riktning mot Bromölla. Vagnen står mellan två parallella spår. Det är ingen polis på plats däremot en del ”olyckspersonal” utöver personal i loket.

Per Aronsson pressinformatör på Trafikverket säger till BLT:

– Det ska ha skett en olycka på bangården. En vagn har spårat ut. Det har ingen trafikpåverkan i övrigt, och man håller på att lyfta det på plats.

Vad har hänt i samband med olyckan?

– Det ska ha varit något manuell växel där det har blivit fel och vagnen spårade ut. Det finns inga uppgifter om personskador.

Två spår uppges ha blivit förstörda i samband med olyckan. En teori är att något gått fel med växeln efter att loket gått över till den andra spåret. Plötsligt befann sig ekipaget på två spår. Då blev en vagn hängande i luften – och har därefter släpat i marken för att till slut krascha in i en elcentral.

Elcentralen var tomt på personer vid olyckstillfället, men arbete ska ha utförts där tidigare under dagen.

Foto: Lars Ohlsson