1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Svarttaxiförare åtalas för rån

Nu väcks åtal för rån för den man som i höstas, efter en färd i svarttaxi från Kristianstad, stal pengar och Visakort från en Blekingebo vid Svarta Led. Den rånade mannen hävdar dessutom att han blev misshandlad.
Sölvesborg • Publicerad 13 april 2005

Det var efter en pubrunda i Kristianstad en lördagskväll i höstas som Blekingebon satte sig i en svarttaxi och bad att bli körd till sin bostad. Men i stället hamnade sällskapet i Sölvesborg och när mannen vid Svarta Led skulle betala 100 kronor för resan fick han ett knytnävsslag i ansiktet.

Samtidigt har offret uppgett för polisen att föraren av svarttaxin stal hans pengar, 150 kronor, men också hans Visakort. Och innan han hann spärra sitt kort hann någon göra två uttag, på 3500 respektive 500 kronor.

Nu har en 30-årig man åtalats för detta och fler liknande brott. 30-åringen sitter häktad och rättegången mot honom väntas komma igång i Kristianstad i slutet av veckan.

Svarttaxi ett problem

Polisen i nordöstra Skåne, främst i Kristianstad, har lagt ner stort arbete på utredningen då de det gångna halvåret haft stora problem med svarttaxiverksamhet efter nöjeskvällarna i Kristianstad.

Nyligen dömdes en 21-åring man till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot en 30-årig kvinna som åkt med honom från Kristianstad och västerut på E 22.

Fastnade på film

Den nu aktuelle och åtalade svartaxiföraren åkte fast sedan han fastnat på en filmsekvens från en övervakningskamera vid en bensinstation i Knislinge.

Detta sedan han och några kompanjoner till honom gillrat en fälla för en 31-åring. I stället för att köra mannen hem, som de gjort upp om, gick färden till Knislinge där de stal hans bankkort och tog ut 1600 kronor från hans konto. Dessutom tankade de sin bil med hans kort.

Men det senare blev 30-åringens fall. Och vid rättegången kommer denna filmsekvens att spelas upp som bevis. Dessutom har han erkänt att han natten till 26 september överföll en man och stal hans Visakort. Rånaren tog ut 6 500 kronor för en bankomat och handlade för 800 kronor med hjälp av det stulna kortet.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.